Muziektheater

zang, dans & drama

De opleiding 'Muziektheater' is een opleiding met acteerlessen waarbij muziek een grote rol speelt. We vertrekken van daaruit en vullen aan met lessen drama (dialoog, monoloog, mime…) en dans en beweging. Het zijn dus lessen waarmee je jouw zang-, dans- en acteertalenten kan ontdekken of kan bijsturen. We leggen vooral de nadruk op het leren acteren, leren zingen en leren bewegen en niet op het uitvoeren van een productie. Uiteraard is een toonmoment bij Ars Musica niet uitgesloten.

Wat leer je tijdens de acteerlessen binnen ‘Muziektheater’?

Dans

Afwisselend met het onderdeel drama, heb je om de 2 weken een uurtje dans waarin je leert om je lichaam soepel en sterk te houden. Naast deze basishouding en posities creëren we en dansen we ook echte choreografieën. Om ervaring op te doen in diverse genres en stijlen, werken we van tijd tot tijd met gastdocenten.

Drama

In de dramalessen werken we niet enkel aan het individuele spel maar ook aan de interactie met anderen (monoloog, dialoog…). We leren hoe we ons moeten gedragen op een podium door aandacht te hebben voor articulatie, dictie, inleving en houding. Vanuit jullie verbeelding geven we d.m.v. improvisatie de scènes vorm.

Zang

In dit onderdeel van onze acteerlessen binnen ‘Muziektheater’ werken we o.a. met de methode van Rein Kolpa. Dit is een zangmethode die goed aansluit bij de musicalzang. We leren hoe we onze adem moeten beheersen (buikademhaling, luchtstroom, ademsteun…) en maken daarnaast ook kennis met de verschillende stemfuncties, stemkleuren, inleving en meerstemmigheid. We ontdekken dus niet enkel de praktische aspecten van zang maar worden ook zangtechnisch sterker. Al deze onderdelen zullen we aan de hand van songs inoefenen. Op het einde van het jaar heeft de anatomie van de stem geen geheimen meer voor jou.

Alle info over deze opleiding

Deze opleiding kan gevolgd worden zonder andere verplichte vakken en gaat door op zondag van 10u tot 12u (campus Wondelgem). De opleiding is er ook als keuzevak voor de leerlingen uit Muzieklabo 4 en 5. Zij hoeven dan geen ‘Lab Ensemble’ meer te volgen. We werken in twee leeftijdscategorieën:

  • MT 1 - voor nieuwe leerlingen vanaf (8) 9 jaar - zondag 10u tot 12u
  • MT 2 - voor leerlingen die reeds een jaar MT hebben gevolgd - zondag 10u tot 12u

Hierdoor zorgen we dat alle kinderen acteerlessen kunnen volgen die aansluiten bij hun ervaring en leeftijdsgenoten.

Schrijf je in voor deze lessen

Heb je na het lezen van deze info nog vragen of twijfels? Stuur ze dan zeker door naar muziektheater [at] arsmusicaprojects.be. Wij beantwoorden al je vragen met veel plezier en kijken er naar uit om je kinderen te verwelkomen tijdens onze acteerlessen. Wens je graag in te schrijven bij onze muziekschool? Dan stuur je best een mailtje naar info [at] muziekschoolarsmusica.be of vul je ons aanmeldingsformulier in.