Instrumentlessen

vanaf 6 jaar

Wil je graag instrumenten leren bespelen? Onze deskundige docenten, die zelf gepassioneerde musici zijn, zorgen voor een persoonlijke en motiverende leerervaring. Zij zijn erop gericht om jouw muzikale talent te ontdekken en te ontwikkelen, of je nu een absolute beginner bent of al ervaring hebt. Bij Ars Musica met vestigingen in Zelzate, Gent en Assenede stap je in een muzikale reis waar jouw muzikale dromen werkelijkheid worden.

Welke instrumenten kan je leren bespelen bij ons?

In principe kan je ALLE instrumenten bij Ars Musica leren bespelen. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Hieronder geven wij een overzicht van de instrumenten die momenteel binnen de afdeling muziek van Ars Musica worden aangeboden. Heb je als jongere de cursus AMV reeds afgerond of beschik je als volwassene over een basisopleiding AMV dan kan je bij Ars Musica enkel instrumentles volgen om één van onderstaande instrumenten te leren bespelen. En dit zonder andere verplichte vakken!

Strijkers

  • Viool, altviool, cello, contrabas

 

Je kent ze beslist wel. De grote strijkersfamilie... Jij vraagt...? Wij bieden aan!

Snaarinstrumenten

 

Zeg zomaar niet 'gitaar'... Akoestische gitaar, elektrische gitaar, basgitaar, ... Van klassiek tot pop en rock én zelfs flamenco. You name it, Ars Musica brings it on! En vergeet uiteraard de harp niet! Hoe meer snaren, hoe liever!!

 

Houtblazers

  • Dwarsfluit, hobo, klarinet en saxofoon

 

Ook de dwarsfluit en saxofoon zijn houtblazers. De dwarsfluit omdat haar voorloper van hout werd gemaakt. De saxofoon wordt net als de klarinet en hobo met een riet bespeeld en hoort daarom tot deze familie.

Koperblazers

  • Trompet, hoorn, trombone, ...

Ga voor een minder gekend instrument en ontdek wat een koperblazer allemaal te bieden heeft... Veel meer dan je denkt! How cool is this?!

Toetsen

  • Piano, keyboard, accordeon

In onze muziekschool kan ook je terecht voor zowel een opleiding klassieke piano of accordeon, maar ook voor het 'modernere werk' met begeleidingspraktijk of keyboard. Voor elk wat wils dus!

Slagwerk

Percussie of melodisch slagwerk, ... Klassiek, pop, jazz. Of kies je liever gewoon voor drum... Een aanbod op maat dus!

Zang

Juist ademen, articuleren, soepele kaak, ruime mondholte, ... Het zijn maar enkele aspecten bij het zingen. Tijdens de zangles word je je hiervan bewust zodat je je zangtechniek kan optimaliseren.